Nehirurške metode

Ultrazvučna lipoliza

Neoperativno lečenje gojaznosti i celulita ultrazvučnom lipolizom

Indikacije:

Važno je napomenuti da je kavitacija metoda za oblikovanje tela i topljenje masnih naslaga, a ne gubljenje kilograma.

Ultrazvučnom sondom se klizi po koži, preko nanetog kontaktnog gela. Blago, opuštajuće zujanje, osećaj toplote i relaksacije su jedine prateće pojave. Sama procedura traje dvadeset-četrdeset minuta, krajnje je komforna i neinvazivna i ne isključuje pacijenta iz svakodnevnih aktivnosti.

Kavitacija koristi efekat niskofrekventnog ultrazvuka, čijim delovanjem dolazi do razgradnje masne ćelije (lipocita), odnosno do pucanja njene membrane i razlivanja u međućelijske prostore. Nakon toga se pod delovanjem enzima razgrađuju, te se limfnim putem eliminišu iz tela (na identičan način kao i masnoća koju unosimo hranom).

Da bismo obezbedili što bolju limfnu drenažu nakon ovog tretmana u nastavku koristimo aparat za elektrostimulaciju, koji osim limfne drenaže poseduje još nekoliko programa za topljenje masnog tkiva i oblikovanje tela. Imate učinak kao da ste vežbali satima, a Vi ste udobno smešteni na postelji i čitate omiljenu knjigu ili lagano dremate.

Za razliku od raznih dijeta, vežbanja, izgladnjivanja, čiji je krajnji efekat najčešće bio samo gubitak vode iz vašeg tela, kavitacijom se direktno gube lipociti - pa su samim tim i rezultati koji se postižu trajni.

Broj tretmana 3-6, sa pauzama, posle prvog tretmana izgubite 1,5 cm u obimu. Kasnije 3-4 cm.