Nehirurške metode

Antiaging

Antiaging tretmani

Sv. Stefan Gift Card

Često razmišljamo kako da obradujemo drage ljude poklonom koji se pamti...

Kako se Vi osećate u najromantičnijem mesecu godine - volite li da poklanjate, imate li već savršen poklon u vidu?

Da li ste zaljubljeni? Da li ste u vezi? Da li volite? Ili ste tek počeli da sanjate o mogućnostima...

Imamo pet sjajnih predloga za Vas:

 

1.     Ako želite da iznenadite novu osobu - izrazite svoja osećanja izabranoj osobi uz poklon karticu „Sveti Stefan“ u mesecu ljubavi!

Poklon kartice nudimo u opcijama od eur “25”, “50”, “100” ili “Infinity” Gift Card (kod ove opcije vi lično određujete iznos koji želite da poklonite) i preuzimaju se na pultu prijemnog odeljenja bolnice, odmah po izvršenoj uplati.

2.     Ako želite da obradujete voljenu osobu - za sve naše verne prijatelje, mi uvek poklanjamo ljubav: zakažite do kraja meseca februara svoje omiljene tretmane „u paru“ (za svoju ljubav i sebe)!

Za opcije „u paru“ odobravamo popust 14% + 14%, odn. 28% na sve nehirurške tretmane u našoj bolnici zakazane u februaru.

3.     Ako želite da sebe pripremite za ljubav – odaberite neki od „Sveti Stefan“ posebnih anti-aging paketa!

Svaki antiaging paket se sastoji od skupa naših usluga koje su pažljivo odabrane tako da holistički podmlađuju Vašu kožu i čine Dan zaljubljenih, kao i februar kao mesec ljubavi posebnim. Promo cene važe za sve termine zakazane u februaru. „Ljubavni“ paketi u ponudi su sledeći:

3.1.       SV. STEFAN „HYDRO“ LOVE PAKET uključuje: PRP HD tretman lica + Mezoterapiju lica „Hyaluronic Acid“ + 1 sesiju RF lica (radiotalasni lifting lica) i iznosi 140 €.

Preporučujemo ga za intenzivnu hidrataciju kože lica, ujednačen ten i negovano lice.

 

3.2.       SV. STEFAN „VOLUTENSE“ LOVE PAKET uključuje: PRP HD tretman lica + Mezoterapiju lica „Vitamin Complex“ + 1.2 ml Hijalurona i iznosi 280 €.

Preporučujemo ga za maksimalnu revitalizaciju kože lica, blistav ten i jedro lice.

 

3.3.       SV. STEFAN „LINE-EX“ LOVE PAKET uključuje: Botox sve 3 regije lica + PRP HD tretman lica + Mezoterapiju lica „Matrix“ i iznosi 310 €.

Preporučujemo ga za uklanjanje bora na koži lica, optimalan tonus i atraktivno lice.

 

3.4.       SV. STEFAN „LIFT & GLOW“ LOVE PAKET uključuje: PRP Celular Matrix tretman lica + Mezoterapiju lica „Firming“ + 1.2 ml Hijalurona i iznosi 360 €.

Preporučujemo ga za mladalačku svežinu kože lica, sjajnu kožu i zategnuto lice.

 

3.5.       SV. STEFAN „LIPOMODE“ LOVE PAKET uključuje: Lipomodeling lica + PRP HD tretman lica + Mezoterapiju „Face Nade“ i iznosi 400 €.

Preporučujemo ga za savršenu punoću – čvrstinu kože lica, regeneraciju kože i redefinisanje kontura lica.

 

4.     Ako želite da Vi lično sastavite svoj paket, promo cene 10 najpopularnijih antiaging tretmana u februaru su sledeće:

4.1. PRP HD tretman lica (krvna plazma) iznosi 100 €, inače je redovna cena 150 €

4.2. PRP Celular Matrix tretman lica iznosi 200 €, inače je redovna cena 250 €

4.3. Mezoterapija lica iznosi 40 €, inače je redovna cena 50 €

4.4. Mezoterapija lica sa Dermapenom iznosi 50 €, inače je redovna cena 70 €

4.5. Lipomodeling usana iznosi 250 €, inače je redovna 350 €

4.6. Lipomodeling lica iznosi 350 €, inače je redovna cena 500 €

4.7. Hijaluron Revanesse Ultra+ iznosi 150 €/ml, inače je redovna cena 180 €/ml

4.8. Hijaluron Revanesse Contour+ iznosi 180 €/ml, inače je redovna cena 220 €/ml

4.9. Botox tretman sve 3 regije lica iznosi 190€, inače je redovna cena 250 €

4.10. RF lica (radiotalasni lifting lica) za 6 tretmana iznosi 70 €, inače je redovna cena 100 €

 

5.     Konačno, ako ste odsutni, putujete, ili provodite vreme van grada u mesecu ljubavi – odaberite opciju „throw over“, odn. prebacite svoj omiljeni tretman u budući, unapred zakazan termin – koji ne može biti raniji od 3, niti kasniji od 6 meseci od datuma kada ste u februaru kontaktirali bolnicu (pozivom, porukom ili mail-om).

 

Sreću u ljubavi i bezbrižne zajedničke trenutke „u paru“ želi Vam tim bolnice „Sveti Stefan“, na čelu sa dr Biljanom Ivošević Stegić.

Neka srce odluči, volite i budite voljeni - SREĆAN VAM MESEC LJUBAVI!

Dermalni fileri

Popunjavanje dubokih bora najbolje se postiže injiciranjem filera.

Uz pomoć ovih preparata zadržite prirodnu lepotu, onoliko dugo, koliko Vi to želite. Vratite jedrinu Vašem licu.

Kada niste spremni za duži postoperativni oporavak, birate neinvazivne tehnike popunjavanja lica. Koristi se kombinacija filera. Lice dobija mlađi i svežiji izgled, a sve se obavlja u lokalnoj anesteziji i nanošenjem kreme sa lokalnim anestetikom.

Procedura se izvodi pomoću specijalnih tupih kanila koje ne oštećuju krvne sudove, dok se površinske bore popunjavaju pomoću tankih iglica. Otoci koji postoje su minimalni i traju dan-dva. Brzo i lako do željenog izgleda.

Lipotransfer

Lipotransfer predstavlja upotrebu sopstvenog masnog tkiva umesto sintetičkih filera za popunjavanje bora i podmlađivanje opuštene kože - to je jedan od najpopularnijih metoda za prirodno uvećanje usana.

Kod pacijenata ova intervencija spada u preferiranu i popularnu metodu, jer je minimalno invazivna, a nudi prirodno podmlađivanje.

Bore se eliminišu, usne postižu prirodni volumen, obrazi ponovo dobijaju punoću - celo lice je opet sjajno.

Masno tkivo se uzima sa abdominalne regije, ili nadkolenice - prvo se laboratorijski obrađuje i zatim injektira mikrokanilama u željenu regiju. Postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji, a ponekad i u kombinaciji sa analgosedacijom.

Pacijent napušta bolnicu 3 sata po izvršenoj proceduri, i odmah se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Postupak se može koristiti i za korekciju konturnih defekata, usled povrede/distrofije.

U slučaju pojave blagog otoka, modrica i tvrdoće regije, iste nestaju u roku od 5-7 dana nakon intervencije.

PRP tretman - za lice, vrat, dekolte i ruke:  100% prirodno podmlađivanje kože

Iako je krv uglavnom tečnost (tkz. plazma), takođe sadrži sitne čvrste komponente (eritrocite, leukocite i trombocite.) Trombociti su poznati po svojoj važnosti u zgrušavanju krvi. Međutim, trombociti sadrže i stotine proteina zvanih faktori rasta koji su veoma važni u lečenju povreda.

Trombocitima bogata plazma (skraćenica: PRP) je plazma sa mnogo više trombocita nego što se obično nalazi u krvi. Koncentracija trombocita - i, samim tim, koncentracija faktora rasta - može biti 5 do 10 puta veća (ili bogatija) nego obično. PRP je stoga krvna plazma koja je obogaćena trombocitima. Kao koncentrovani izvor autologih trombocita, PRP sadrži nekoliko različitih faktora rasta i druge citokine koji mogu da stimulišu zarastanje mekih tkiva.

Da bi se pripremio PRP preparat, prvo se mora uzeti krv pacijenta. Trombociti se odvajaju od ostalih krvnih zrnaca i njihova koncentracija se povećava tokom procesa nazvanog centrifugiranjem. Posle centrifugiranja, komponenta krvi sa trombocitima i fibrinom (gornji sloj) se ekstrahuje i reinjicira u željeno područje.

Naši pacijenti najčešće zahtevaju PRP tretman za poboljšanje teksture kože, da se umanje gubitak volumena i fine linije, ili da se poboljša izgled tamnih kolutova ispod očiju, što inače predstavlja regiju koja teže tretira postojećim filerima. Za razliku od filera koji koriste različite sintetičke supstance, PRP tretman koristi prirodnu biologiju pacijenta da se tretiraju nedostaci na koži i gubitak volumena, tj. izaziva proizvodnju novih ćelija i formiranje kolagena. Zato što je ovaj filer napravljen od sopstvene krvi pacijenta, ne postoji rizik od odbacivanja, infekcije, ili alergijske reakcije.

Drugi pacijenti preferiraju PRP za tretman bora ili ožiljaka na licu, ili za tretiranje gubitka volumena na vratu, dekolteu i rukama, kao i za tretman ožiljaka od akni i strija.

PRP je manje invazivna metoda od plastične hirurgije, i zahteva oko 20 minuta za svaki tretman. Rezultati su suptilni, sa postepenim poboljšanjem injicirane regije u periodu od 3 do 5 nedelja. Potpouna korekcija se postiže za 4-7 nedelja i može trajati i do 18 meseci.

PRP može da se ponovi, a bolji rezultati se vide sa ukupno 2-3 tretmana, uz razmak od 3-4 meseci. Pacijenti mogu da očekuju da će videti sve bolje rezultate, nakon ponovljenih tretmana. S vremenom, rezultati PRP-a izgledaju sve bolje i bolje.

PRP se može kombinovati sa dermalnim filerima, injekcijama botoksa, kao i hirurškim intervencijama na licu. Imajte u vidu - PRP gradi tkivo tokom vremena, dok se tradicionalni filer razgrađuje tokom vremena.


PRP se takođe može kombinovati sa tradicionalnim filerima. Ako pacijent ima gubitak volumena, sa mnogo finih linija i teksturnih promena, PRP tretman će se koristiti za stvaranje nove baze kolagena, a zatim će se koristiti dermalni fileri za fine linije.

Na kraju, kako je PRP vrsta stare bioregenerative terapije, njena upotreba je, osim u plastičnoj hirurgiji, takođe široko rasprostranjena i u drugim granama, kao što su dermatologija, ortopedija i stomatologija. Glavne indikacije: androgena alopecija, zarastanje rana, za lečenje žrtava opekotina i pacijenata sa teškim oblicima čireva, mišićnoskeletne ili nervne povrede, ubrzano zarastanje koštanih graftova, za ubrzano zarastanje mekih tkiva kod sportskih povreda, i kao dodatak za implantnu terapiju u stomatologiji.