Nehirurške metode

Antiaging

Antiaging tretmani

Dermalni fileri

Popunjavanje dubokih bora najbolje se postiže injiciranjem filera.

Uz pomoć ovih preparata zadržite prirodnu lepotu, onoliko dugo, koliko Vi to želite. Vratite jedrinu Vašem licu.

Kada niste spremni za duži postoperativni oporavak, birate neinvazivne tehnike popunjavanja lica. Koristi se kombinacija filera. Lice dobija mlađi i svežiji izgled, a sve se obavlja u lokalnoj anesteziji i nanošenjem kreme sa lokalnim anestetikom.

Procedura se izvodi pomoću specijalnih tupih kanila koje ne oštećuju krvne sudove, dok se površinske bore popunjavaju pomoću tankih iglica. Otoci koji postoje su minimalni i traju dan-dva. Brzo i lako do željenog izgleda.

Lipotransfer

Lipotransfer predstavlja upotrebu sopstvenog masnog tkiva umesto sintetičkih filera za popunjavanje bora i podmlađivanje opuštene kože - to je jedan od najpopularnijih metoda za prirodno uvećanje usana.

Kod pacijenata ova intervencija spada u preferiranu i popularnu metodu, jer je minimalno invazivna, a nudi prirodno podmlađivanje.

Bore se eliminišu, usne postižu prirodni volumen, obrazi ponovo dobijaju punoću - celo lice je opet sjajno.

Masno tkivo se uzima sa abdominalne regije, ili nadkolenice - prvo se laboratorijski obrađuje i zatim injektira mikrokanilama u željenu regiju. Postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji, a ponekad i u kombinaciji sa analgosedacijom.

Pacijent napušta bolnicu 3 sata po izvršenoj proceduri, i odmah se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Postupak se može koristiti i za korekciju konturnih defekata, usled povrede/distrofije.

U slučaju pojave blagog otoka, modrica i tvrdoće regije, iste nestaju u roku od 5-7 dana nakon intervencije.

PRP tretman - za lice, vrat, dekolte i ruke:  100% prirodno podmlađivanje kože

Iako je krv uglavnom tečnost (tkz. plazma), takođe sadrži sitne čvrste komponente (eritrocite, leukocite i trombocite.) Trombociti su poznati po svojoj važnosti u zgrušavanju krvi. Međutim, trombociti sadrže i stotine proteina zvanih faktori rasta koji su veoma važni u lečenju povreda.

Trombocitima bogata plazma (skraćenica: PRP) je plazma sa mnogo više trombocita nego što se obično nalazi u krvi. Koncentracija trombocita - i, samim tim, koncentracija faktora rasta - može biti 5 do 10 puta veća (ili bogatija) nego obično. PRP je stoga krvna plazma koja je obogaćena trombocitima. Kao koncentrovani izvor autologih trombocita, PRP sadrži nekoliko različitih faktora rasta i druge citokine koji mogu da stimulišu zarastanje mekih tkiva.

Da bi se pripremio PRP preparat, prvo se mora uzeti krv pacijenta. Trombociti se odvajaju od ostalih krvnih zrnaca i njihova koncentracija se povećava tokom procesa nazvanog centrifugiranjem. Posle centrifugiranja, komponenta krvi sa trombocitima i fibrinom (gornji sloj) se ekstrahuje i reinjicira u željeno područje.

Naši pacijenti najčešće zahtevaju PRP tretman za poboljšanje teksture kože, da se umanje gubitak volumena i fine linije, ili da se poboljša izgled tamnih kolutova ispod očiju, što inače predstavlja regiju koja teže tretira postojećim filerima. Za razliku od filera koji koriste različite sintetičke supstance, PRP tretman koristi prirodnu biologiju pacijenta da se tretiraju nedostaci na koži i gubitak volumena, tj. izaziva proizvodnju novih ćelija i formiranje kolagena. Zato što je ovaj filer napravljen od sopstvene krvi pacijenta, ne postoji rizik od odbacivanja, infekcije, ili alergijske reakcije.

Drugi pacijenti preferiraju PRP za tretman bora ili ožiljaka na licu, ili za tretiranje gubitka volumena na vratu, dekolteu i rukama, kao i za tretman ožiljaka od akni i strija.

PRP je manje invazivna metoda od plastične hirurgije, i zahteva oko 20 minuta za svaki tretman. Rezultati su suptilni, sa postepenim poboljšanjem injicirane regije u periodu od 3 do 5 nedelja. Potpouna korekcija se postiže za 4-7 nedelja i može trajati i do 18 meseci.

PRP može da se ponovi, a bolji rezultati se vide sa ukupno 2-3 tretmana, uz razmak od 3-4 meseci. Pacijenti mogu da očekuju da će videti sve bolje rezultate, nakon ponovljenih tretmana. S vremenom, rezultati PRP-a izgledaju sve bolje i bolje.

PRP se može kombinovati sa dermalnim filerima, injekcijama botoksa, kao i hirurškim intervencijama na licu. Imajte u vidu - PRP gradi tkivo tokom vremena, dok se tradicionalni filer razgrađuje tokom vremena.


PRP se takođe može kombinovati sa tradicionalnim filerima. Ako pacijent ima gubitak volumena, sa mnogo finih linija i teksturnih promena, PRP tretman će se koristiti za stvaranje nove baze kolagena, a zatim će se koristiti dermalni fileri za fine linije.

Na kraju, kako je PRP vrsta stare bioregenerative terapije, njena upotreba je, osim u plastičnoj hirurgiji, takođe široko rasprostranjena i u drugim granama, kao što su dermatologija, ortopedija i stomatologija. Glavne indikacije: androgena alopecija, zarastanje rana, za lečenje žrtava opekotina i pacijenata sa teškim oblicima čireva, mišićnoskeletne ili nervne povrede, ubrzano zarastanje koštanih graftova, za ubrzano zarastanje mekih tkiva kod sportskih povreda, i kao dodatak za implantnu terapiju u stomatologiji.